Anouk Haleyt

Elke dag ligt er een andere uitdaging op mijn bord. Daardoor blijf ik bijleren.

Anouk Haleyt

Werk met mensen 

Na mijn opleiding Journalistiek vond ik niet onmiddellijk werk als journaliste. Als freelancer geraak je makkelijk aan de bak, maar ik wou al snel alleen gaan wonen en daar had ik een vast inkomen voor nodig. Daarom ben ik na mijn studies vast in dienst gegaan in een cafetaria van een sportcomplex. Daarna baatte ik samen met twee vrienden zelfs vier jaar een eigen café uit in centrum Mechelen, waar ik heel veel heb bijgeleerd.

Maar de eerste lockdown gooide roet in het eten. Door alle onzekerheid die er op dat moment heerste, begon ik aan mijn carrière te twijfelen. Stilzitten was voor mij geen optie, dus om bezig te blijven, besloot ik een zelfstudie HR-management via Afstandsonderwijs te volgen. Ik werk graag met mensen, dus dat leek me een verstandige keuze. Tijdens die opleiding leerde ik iemand kennen die zelf al een hele tijd bij Synergie werkte en zo ging de bal aan het rollen.

Zelf ook interesse in een groeitraject of een carrièreswitch in HR? Stap in ons uitdagend en betaald opleidingstraject.

Elke dag is anders 

Als Junior Consultant help ik kandidaten met het nemen van belangrijke beslissingen over hun toekomst. Ik nodig kandidaten uit op kantoor, zodat ik ze beter kan leren kennen. Daarin speelt mijn mensenkennis wel een belangrijke rol: ik weet hoe ik het mensen comfortabel kan maken, zodat ze me durven vertrouwen. Dat is nu eenmaal de basis om goede resultaten te boeken. Eens ik een goed beeld heb van wie er voor me zit en wat de kandidaat wil bereiken, begint het spannendste deel van de job: de ultieme match vinden tussen de kandidaat, een vacature én werkgever.

“Wanneer ik kandidaten aan hun ultieme droombaan kan matchen en ze me vertellen hoe gelukkig ik hen wel heb gemaakt, dan is het tijd voor een vreugdedansje.” - Anouk Haleyt
-

Elke dag ligt er een andere uitdaging op mijn bord, daardoor blijf ik bijleren. Opgeven, dat staat niet in mijn woordenboek. Als uitzendconsulent leef ik enorm mee met de uitzendkrachten. Wanneer ik kandidaten aan hun ultieme droombaan kan matchen en ze me vertellen hoe gelukkig ik hen wel heb gemaakt, dan is het tijd voor een vreugdedansje. Je zou voor minder graag naar het werk gaan.

Warme werkgever

Iemand die zich wil smijten, voortdurend wil bijleren en mensen en bedrijven écht wil verder helpen, zit bij Synergie op zijn plaats. Bij Synergie is iedereen heel open, spontaan en behulpzaam. Daarnaast is de collegialiteit onvoorstelbaar: als je vragen hebt of gewoon een luisterend oor zoekt, dan staat iedereen voor je klaar. Ik omschrijf Synergie als een warme werkgever die luistert naar de noden van zijn werknemers. Soms hoor ik anderen wel eens zeuren over hun job en dan denk ik: ‘kom toch gewoon bij Synergie werken’.” (lacht) 

-
“Iemand die zich wil smijten, voortdurend wil bijleren en mensen en bedrijven écht wil verder helpen, zit bij Synergie op zijn plaats.” - Anouk Haleyt
-

Ook de goede work-life balance weet ik zeker te appreciëren. Ik heb meer mentale rust gevonden en ben over het algemeen heel gelukkig en tevreden. Zelfs mijn vrienden bevestigen dat. 

Ambitieuze plannen

Werknemers worden hier echt aangemoedigd om te groeien en dat maakt me alleen maar ambitieuzer. In mijn vrije tijd experimenteer ik graag in de keuken en leer ik zowel jongeren als volwassenen de nieuwste hiphop danspassen aan. Maar op zaterdag doe ik wel eens wat rustiger aan en ga ik naar de markt of drink ik een koffietje met een goed boek.

Ook op professioneel vlak weet ik met mijn ambitie wel raad. Ik voel me vaak geïnspireerd door enkele collega’s hier al tientallen jaren werken. Daar ga ik zelf ook voor. Binnen tien jaar wil ik alvast trots kunnen terugkijken op mijn parcours van junior consultant tot… wie weet welke functie! 

Ook interesse in werken bij Synergie? 

Bekijk onze openstaande vacatures en solliciteer meteen.